Auw La 05/10

Joepie, nieuw jaar, nieuwe poëzie (en muziek, en cakejes), heel veel plezier dus!!
Maar wie komt dit met ons vieren?

Moenen & Mariken:
Als Moenen & Mariken brengen muzikant/producer Neil Claes en actrice/schrijfster Maria Magdalena de Cort de oude geliefden en poëzie en muziek terug samen. De teksten beschrijven stillevens doorspekt met transformerende beelden die elkaar opvolgen op hetzelfde tempo van de live techno die de gedichten begeleidt. Met inspiraties als Laurie Anderson, Anne Clark, Sappho en punkpoetry is Moenen & Mariken is het rebels kind van de altijd-sneller generatie.

Arthur Declercq Roelstraete:
Arthur Declercq Roelstraete (hij/hem, 1998) kreeg het met de paplepel: zijn vader maakt sculpturen uit roest staal en kasseien, zijn moeder is een creatieve ‘heks’ die iedereen naar het penseel doet grijpen. Hijzelf koos voor het lichtste, of zwaarste, materiaal: poëzie, liefst zo ruw en snel als een strook verf. Ooit lid van de Kortrijkse LTTRZTTRS, nu van Auw La, student van vanalles en leerkracht voor anderstalige nieuwkomers, het woord nam nooit de koffers.
Zoals de “karabatak” (Turks voor “aalscholver”) van zijn pennenaam tast Arthur de vouwen en ruimtes af tussen water en lucht, kleur en klank, genders en klassen, de werelden binnen en die buiten. Soms snijdend politiek, soms nogal romantisch – Arthur ziet zijn gedichten als een ritueel van loslaten en omhelzen, om volop in te duiken en weer boven te drijven. (IG: @karabatakpoezie)

Femke Zwiep:
Femke Zwiep (zij/haar, 1999) maakt beeldend werk, muziek en verhalen en poëzie. Werk van haar verscheen o.a. bij DW B en Pilot Press, en ze droeg voor op de Nijmeegse gedichtennacht, het Wintertuinfestival en Lowlands.In juli 2021 studeerde ze af aan de opleiding Creative Writing van ArtEZ te Arnhem. Dit deed ze met de dichtbundel Elke dag is lang en prachtig, waarin ze de mogelijkheden van een dag en de mogelijkheden van het gedicht op authentieke wijze verkent. De bundel schreef ze onder begeleiding van Maarten van der Graaff en presenteerde ze samen met haar afstudeerklas op 4 juli in theater de Leeuw te Arnhem.

En jijzelf! (+ OPEN MIC)

Locatie: Blandijnberg 2, Auditorium Franz Cumont

Deuren: 19u30

Bordtekenaar: Merel Van Nieuwerburgh

Privacy-mededeling:
Er zullen foto’s genomen worden op het event zelf, als jij je er niet comfortabel bij voelt om tussen de beelden te verschijnen kan je ons altijd een berichtje/mail sturen of ons aanspreken op het event zelf!

Wees er dus zeker bij, wij zullen jullie warm verwelkomen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s