Auw La 17/05

Het is alweer de laatste Auw La van dit semester, maar niet getreurd, we sluiten natuurlijk weer af met een knaller!
Op stage ziet u niemand minder dan:

Dominique De Groen (zij/haar):
Dominique De Groen (°1991) is dichter, schrijver en beeldend kunstenaar. Haar werk werd gepubliceerd in Deus Ex Machina, Kluger Hans, Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift en op Samplekanon en hard//hoofd. Bij het balanseer verscheen haar debuutbundel Shop Girl (2017), gevolgd door Sticky Drama (2019), offerlam (2020), Slangen (2022), Counterforces (2023) en Dominique De Groen meets Hilma af Klint (2023).Ze post poëzie en beeldend werk op http://www.vulpix91.be.
In het literaire werk van Dominique De Groen is maatschappijkritiek nooit veraf. Vanuit haar eigen ervaring (onder andere als loonarbeider in een kledingzaak) kijkt ze met een scherpe en kritische blik naar hoe de wereld draait en welke evenwichten daarbij ver zoek zijn. Met name (jonge) vrouwen die zich in een mannen- en mediamaatschappij bewegen, zijn vaak onderwerp van haar literaire beschouwingen, zowel in poëzie als in proza. Haar uitgesproken en zelfs combattant feminisme neemt niet weg dat de teksten bedachtzaam en vooral ook fantasierijk zijn.

Nele Buyst (zij/haar):
Nele Buyst woont in Gent. Ze is cultuurwerker en dichter. Werk verscheen eerder in verschillende literaire tijdschriften online en op papier waaronder Poëziekrant, Hard// Hoofd, Deus ex Machina en Kluger Hans. Nele werkt als communicatiemedewerker bij NTGent en organiseert daarnaast de schrijfopleiding Speak Out bij Victoria Deluxe. In september 2020 debuteerde ze bij uitgeverij PoëzieCentrum met ‘Regels’.

Peter Verhelst (hij/hem):
Peter Verhelst (Brugge, 1962) is dichter, romancier en regisseur. Hij vestigde definitief zijn naam met de roman Tongkat (1999), waarvoor hij maar liefst drie prijzen kreeg: de Gouden Uil, de F. Bordewijk-prijs en de Vlaamse Cultuurprijs. Andere bekende romans van zijn hand zijn onder meer Zwerm (2005) en Voor het vergeten (2018). Onlangs verscheen de novelle Lichamen (2022), waarin een man zich in een appartementencomplex bevindt dat langzaam door de natuur wordt overwoekerd. Ook als dichter is Verhelst zeer productief en meermaals bekroond. Zijn meest recente bundels zijn Zon (2019) en 2050 (2021). In die bundels verbindt Verhelst voor het eerst open en bloot het politieke en maatschappelijke met zijn beeldrijke, lyrische poëzie – want we leven in tijden die daarom vragen. In 2022 verscheen zowel een nieuwe novelle, Lichamen, als een heruitgave van zijn roman Tongkat (1999), die bekroond werd met de Gouden Uil, de Jonge Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs voor Proza en de F. Bordewijk-prijs.

Bordtekenaar: t.b.a.

En jij!?! (+ OPEN MIC)

Welkom vanaf 19u30!

Locatie: Blandijnberg 2, Auditorium Franz Cumont

Privacymededeling:
Er zullen foto’s genomen worden op het event, als je liever niet op de foto staat kan je ons altijd contacteren vooraf of op het event zelf en dan zorgen wij ervoor dat je niet online verschijnt!

Alvast tot dan!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s