Auw La

Elke maand nodigt Auw La drie gastdichters uit in een auditorium van de Blandijn. Nadien is er Open Mic voor wie zelf iets wil brengen.

Auw La wil studenten en taalfanaten laten kennismaken met en ondersteunen bij de beoefening van woordkunst, taal en voordracht. Het evenement Auw La begint daarom met een vast gedeelte dat opkomend talent en gevestigde waarden aan het woord laat. De artiesten worden op voorhand geboekt, we hebben hierbij aandacht voor de diversiteit aan stijlen en performers binnen het woordkunstgenre.

Een tweede gedeelte is de Open Mic, waarbij we een podium bieden aan de luisteraars die zelf iets willen brengen. Ze schrijven zich ter plaatse in of melden zich spontaan na de ingeschreven poëten. Elke deelnemer kan gemiddeld twee teksten brengen. Het komt voor dat de Open Mic uitloopt en het auditorium verlaten moet worden. We zetten de performances dan verder buiten het gebouw. De Open Mic’ers kunnen hun stem verkennen in een ruimte met degelijke akoestiek, zonder microfoon. Dat levert een natuurlijker geluid op en wordt ook als pluspunt gezien bij de beoordeling in slamwedstrijden.

Vooraf inschrijven voor Auw La is niet verplicht, omdat we van mening zijn dat het evenement laagdrempelig moet blijven. Ook de vertrouwde omgeving van een auditorium bevordert de toegankelijkheid.