Auw La 14/04

Inke Gieghase (die/hun) is schrijver, spoken word artiest, journalist en educator. Via hun werk wil die ervoor zorgen dat het woord ‘taboe’ geen betekenis meer heeft.

Lio Smits: Ik ben een studente wijsbegeerte aan de UGent die gefascineerd is door de kracht van woorden. Mijn prille poëzie-avontuur is begonnen in november 2020, wanneer ik merkte dat ik mijn emoties kon omvormen tot creatieve kracht. Mijn gedichten zijn dus voornamelijk vertalingen van allerhande indrukken en emoties zoals oa. (liefdes)verdriet, angst en jaloezie, maar ook vreugde, hoop en verwondering.

Luna Schuddinck: Luna houdt ervan om met haar antieke woordenschat de meest banale dingen op kostelijke voetstukken te plaatsen. Van alle dingen die moeilijk zijn om in woorden in te kleden vindt ze zichzelf echter wel het moeilijkst. De studente wijsbegeerte schreef in mei 2020 het boek ‘Onze harten kloppen groen’, over de relatie tussen de mens en de natuur. In november 2020 had ze haar eerste dichtbundel klaar, genaamd ‘Zo stil als vlinder’. Misschien noemt ze zichzelf nog wel het liefste zo. Ze schrijft sinds enkele jaren poëzie over het leven en de liefde en de lente, omdat de taal haar adem spint. Post Scriptum: over jezelf schrijven in de derde persoon maakt het ego donders zelfvoldaan.

Link event: klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s