De crew

De Auw La Crew is een groep jonge mensen verbonden aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte en daarbuiten. Elk van hen is op een eigen manier bezig met gesproken of geschreven taal, beeld of kunst. De crew kan geboekt worden voor evenementen allerhande. Zo stonden ze al op de podia van Stand & Deliver, Konkreet, Wallhala, Sens Lyrique, Stemschot’s Cyphers & Letters, Le Festival Imaginaire, De Wens Tram, ARSE, Gentslamt, protestactie MaNaMa, Straatkunstfestival Sorry Not Sorry…

Hieronder stellen we al onze crewleden even aan u voor:

Kasper Burghgraeve:
Kunstwetenschapper in wording met een specialisatie in theater en poëzie maar een breed gamma aan algemene kennis over alle takken van de kunst. Verstrooide professor die een universum op zichzelf is, één van de interessantere dieren in onze dierentuin (niet voederen!).

Lia Lotta De Boe:
Een dromerige, immer blije en krullige studente van Sint-Lucas die over een interessante tekenstijl beschikt en er steevast in slaagt om met weinig woorden veel te zeggen.

Liese Demol:
Een vrouw die van aanpakken weet! En gelukkig maar, want zij is onze penningmeester(es) voor dit jaar. Bracht al op eigen houtje een eigen bundel uit, waarvan ze naast het vereiste schrijfwerk ook nog eens het bind- en kaftwerk voor eigen rekening nam.

Benjamin De Roover:
Soms kniesend en koppig, maar altijd noest en zelfkritisch aan het wroeten in zijn literaire moestuin. Leest hij niet, dan schrijft hij wel. Zijn oeuvre liegt er dan ook niet om: tweemaal al als artiest bij Stofwolkcollectief, gepubliceerd geweest in Ei, De Optimist en het Gezeefde Gedicht, op de planken gestaan bij Poëzie in de Pastorie, mee geschreven aan het Filotoneel HMLT en mede-organisator van het besloten poëzie-onderonsje Salon Littéraire. Ook hij bracht al een eigen bundel in eigen beheer uit, genaamd “Koning Incognito”.

Pieter Deprez:
Deze jongeman is een autodidact pur sang met een wijde waaier aan interesses, iemand die streeft naar veel kunnen, veel weten en veel wijzer worden. Naast slampoet en filosoof kan hij ook met een basgitaar uit de voeten of even zijn kunstjes op een éénwieler komen vertonen.

Laurien Janssens:
Onze aller- allereerste Auw La-voorzitter. Haar sterke en gepassioneerde slamteksten bezorgden haar al een stek op meerdere slamaffiches, met als hoogtepunt een finaleplaats in het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam.

Jannes Lambrecht:
Wat kan deze vent niet?! Neemt heel wat werk op zich: verzamelt geregeld artiesten voor Auw La, verzorgt de posters en ontwerpt deze ook zelf. Schrijft poëzie (maar haat performen), en heeft meer dan vierhonderd van zijn gedichten op één computer staan. Naast zijn Auw La-werk houdt hij zich bezig met techno-organisatie Kamer Zes, waar hij de visuals, promo-movies en aftermovies van voorziet. Daarnaast ook lid van Oemtata en leider bij Chiro Ertvelde. Druk, druk, druk.

Milena Maenhaut:
Iemand met een prachtige achternaam die haar bijdrage vooral levert tijdens de Auw La-evenementen. Taal- en Letterkundestudente die zich met een leuke kledingstijl door het leven beweegt. Daarnaast verzorgt ze ook onze relatie met Filologica en stond ze als tussenpersoon mee aan de wieg van de Auw La poëzierubriek in studentenblad Dilemma.

Sauren Renodeyn:
Een ruig uitziende kerel wiens serieuze blik al wat mensen geïntimideerd moet hebben – tot die hem zagen lachen. Brugse tekenaar die dringend eens een graphic novel moet samenstellen waarin hij zijn serieuze, sombere teksten volledig tot hun recht kan laten komen.

Siebrand Craeynest:
Een geëngageerde man met een lange erelijst, maar voor ons eerst en vooral Auw La-godfather en bezieler. Startte Auw La als evenement van de Kring Moraal en Filosofie (UGent) in het academiejaar 2013-2014, en regelde praktisch alles zelf. Verder is de moraalwetenschapper mede-oprichter van het Kortrijks hiphopjeugdhuis/academie De Stroate, alsook hiphop-evenementen als Harde Velden en Blaisbattle. Hij won in 2017 ook De Bestn Vant Westn. Door al deze activiteiten kent Siebrand iedereen en iedereen Siebrand.

 Kristien Spooren:
Zachte dame met een groot hart voor het Afrikaans continent. Schrijft thematisch vaak over de meest wonderlijke gebeurtenissen uit haar leven, vanuit een al even verwonderd standpunt. Via een soms prachtig naïeve insteek slaagt ze er in om ontroerende flarden tekst samen te stellen. De wereld zou vele keren mooier zijn indien we haar af en toe met de blik van Kristien zouden aanschouwen.

Anke Tilley:
Werkte met enkele andere dames van Auw La mee aan het éénmalige minimagazine “Waar zine de vrouwen?”. Vorig jaar ontdekte ze Auw La, als kersverse studente aan de Ugent, en bedankte ze ons na een evenement voor het aanwakkeren van haar vurige liefde voor poëzie (graag gedaan trouwens). Schrijft de meeste van haar poëtische schrijfsels vanuit eigen standpunt zonder daarbij voorspelbaar te worden.

Quinten Van den Berghe:
Auw La’s vaste kok. Hij bereidt de maaltijden voor onze artiesten met wat peper en pikante specerijen, opdat die laatsten een vlammende performance kunnen neerzetten. Niet vies van wat provocatie en humor op onze open mic, met als bijna noodzakelijk gevolg dat iedereen zich na zijn performance dezelfde vraag stelt: “meent ie dat nou?”

Dries Van de Velde:
Doet hier wat aan comedy, daar wat aan poëzie, speelt elders een beetje gitaar en zo gaat het nog even door. Kan weinig maar doet van alles. Heeft als zelfverklaarde Nietzscheaan en ‘Patafysicus een passie voor filosofie en de Franse kunstenaar Alfred Jarry.

Loeke Vanhoutteghem:
Nog zo’n artistieke duizendpoot. Hield zich in haar jeugd bezig met dans en ook muziek, waar ze zelf een bandje aan overhield (House Of Comets). Schijnt wel een paar instrumenten de baas te kunnen. Verder houdt Loeke zich bezig met poëzie en liet ze zich ook al een paar keer betrappen op performance art (beide in samenwerking met Benjamin De Roover). 

Laure-Anne Vermaercke:
Auw La-opperhoofd dit academiejaar. Gepassioneerde studente Italiaanse-Franse Taal- en Letterkunde die de touwtjes strak in de handen houdt en daarnaast veel bezig is met Auw La. Schrijft al heel lang poëzie, afwisselend in het Frans, Italiaans en het Nederlands. Bereikte door deze meertaligheid in 2016 zelf de finale van een Italiaans poëziefestival (ZooPalco) op haar erasmus in Bologna. Verder beschikt ze over een prima zangstem, die ze kan koppelen aan puik (akoestisch) gitaarwerk. 

Igor Willems:
“Intelligente, interessante Igor”. Het zou een mooie, treffende alliteratie zijn die de kernkwaliteiten van Auw La’s jongste lid beschrijft. Als filosoof in spe (hij volgt Wijsbegeerte aan de UGent) zijn dit fijne eigenschappen. Vaak de host op onze poëzie-avonden, waar hij met zijn prachtige radiostem en spontane woordkeuzes, tijdens het aan elkaar praten van de avond, al bijna ter plekke aan kunst doet.