De crew

De Auw La Crew bestaat uit jongeren gepassioneerd door het horen, lezen, schrijven en/of voorbrengen van allerhande taal- en beeldkunsten. Vaak terug te vinden in de Blandijn, alsook op diverse locaties doorheen Gent, maar evengoed misschien op jouw evenement!
Ze waren in het verleden al terug vinden bij Dans! Dichter! Dans!, Uitgelezen, Filologica-Toneel: HMLT, Waar Zine de Vrouwen?, Poetry Jam, TumultinGent, Gentse Feesten, Lichaamstaal, Woorden en Daden, Late Night Poetry,…
Dit gezegd zijnde, hier zijn onze crewleden:

Anke Tilley: voorzitter

Anke Tilley (1998) leerde de crew kennen in 2016, tijdens haar eerste jaar in Gent. Het is een understatement om te zeggen dat de crew haar universitaire belevenis en – om het clichématig te mogen verwoorden – haar leven hebben vorm gegeven. Anke’s interesse voor taal en poëzie vloeit voort vanuit haar liefde voor latin dansstijlen, wat tevens haar studiekeuze heeft beïnvloed: taal – en letterkunde Engels – Spaans. Als ze zeer sporadisch (lees: once in a blue moon) de pen vastneemt is dit op een subtiele wijze terug te vinden in haar gedichten in de vorm van lijfelijke meertaligheid.

Igor Willems: vice-voorzitter

Igor Willems staat dit academiejaar mee aan het roer van ons schip. Al ziet hij dat zelf niet helemaal zo: Auw La als een soort coöperatieve, democratische organisatie laten draaien, dat is zijn missie. Vorige jaren was hij reeds actief als externe PR-verantwoordelijke en vice-voorzitter bij Benjamin. Met de ene hand probeert hij Auw La als safe space en toegankelijke, inclusieve community te borgen, de andere reikt hij uit naar allerhande organisaties in het Gentse: spannende samenwerkingen vind ‘ie de max. Zelf studeert hij Wijsbegeerte, schrijft sporadisch een gedicht en wel vaker eens een langere proza-uiteenzetting of politiek geladen voordracht. Oh, hij leerde de crew trouwens kennen via een mislukt literair radioprogramma van ‘m, misschien komt dat project ooit nog wel eens bovendrijven…

Robbe De Prins: penningmeester

Robbe De Prins (1997) verloor als ingenieur in eerste instantie zijn hart aan de fysica. Het is niet veel langer dan een jaar geleden dat daar ook liefde voor poëzie – en dan vooral voor Auw La – bijkwam. In zijn boekenkast staat meer wiskunde dan poëzie en in zijn vingers zitten zowaar nog minder schrijfsels verscholen, maar in zijn woorden vind je veel bewondering voor het talent dat op onze evenementen passeert.

Fiete Hermans: Dilemma-verantwoordelijke

Jannes Lambrecht: design

Jannes Lambrecht is het Auw La-circuit binnengerold als onwetende, meegenomen door Pieter Deprez.
Momenteel focust hij zich vooral op het grafisch ontwerp, maar is ook altijd te vinden voor een zijproject hier of daar.
Daarnaast houdt hij zich graag bezig met visuals, coderen, af en toe een vleugje technologie en probeert hij zijn steentje bij te dragen bij de organisaties Poemtata, Nerdlab en Broei.

Benjamin De Roover: werkwoordelijke-verantwoordelijke (workshops)

Benjamin De Roover zal in academiejaar 2020-2021 samen met Casper Burghgraeve de rol van sterkhouder en bolwerker van de Auw La-avonden vervullen. Benjamin heeft als vloeistof al verschillende rollen vervuld, gaande van Dilemma-verantwoordelijke tot vice-voorzitter (voor +- twee weken) om uiteindelijk door te stromen naar voorzitter in 2018-2019. Benjamin probeert een politiek geladen lont aan te wakkeren onder de Nederlandstalige poëzie, en begint er, bijgestaan door een generatie geïnteresseerden, soms zelfs aardig in te lukken. Geliefkoosde thema’s zijn de grootsteden, surveillance, lichamen in hun doen en laten, enz. Sporadisch schrijft hij ook kritieken en speelt hij de rol van dramaturg.

Casper Burghgraeve: Auw La verantwoordelijke

Casper Burghgraeve (1997), is dit academiejaar de verantwoordelijke voor het succesvol reilen en verlopen van de Auw La-avonden, en is ook een man met verschillende liefdes.
Een onmetelijk (maar dan ook wel echt abbysmaal) diepe passie voor kunst is er één van.
Voormalig de Traagste Dichter van Auw La (zelfgekozen titel), maar er begint eindelijk wat vaart en schwung in te komen.
Hij dicht over standbeeldgruis, Anne Frank, treinen, cipiers, geesten, de toekomst, vrienden en muziek.

Lore Deuninck: Kottekst verantwoordelijke

Lore is student psychologie met fascinatie voor de psychoanalyse.
Voor haar is Auw La een uitstekende microscoop bij de studie naar het doorbreken van alexithymie en hier doet ze dan wat mee.
Daarnaast houdt ze zich graag bezig met beeldend werk, en kreeg ze zo o.a. de kans de muren van een Kottekst-kot te versieren. Met als indirect gevolg dat ze in het academiejaar (’20-’21) niet de muren, maar het hele programma van Kottekst zal verzorgen.

Samira Ataei: Instagrambeheer

Deze melomaan met Perzisch bloed (23) vervoegde zich bij de gemütliche studentenvereniging Auw tijdens haar laatste jaar als student taal- en letterkunde. Momenteel is ze bezig aan een opleiding journalistiek. Ondertussen verzorgt ze de Instagrampagina van Auw La en schrijft ze vaak in haar vrije tijd.

Laure-Anne: PR extern

Laure-Anne Vermaercke (1996) is een Gentse dichteres die momenteel in Gent woont en werkt. Ze is oud-voorzitster en nog steeds lid van Auw La, en was binnen en buiten België al op verscheidende podia te zien. Haar werk, dat ergens tussen het Nederlands, Frans, Italiaans en Engels meandert, verscheen eerder al in Dilemma en Waar Zine de Vrouwen (2017). Onlangs publiceerde ze samen met Marie Bockaert het chapbook Fear/Joy of Missing Out bij het Gentse label Marktcorruptie.

Dries Veldman: PR intern

Dries is student filosofie met een verregaande interesse in alles wat met Hegel, Nietzsche, gabber, pseudowetenschappelijke theorieën of Jarry te maken heeft.
In zijn vrije tijd stuitert hij alle kanten op: hij wil een beetje schrijven, een beetje voetballen, een beetje lezen, een beetje muziek maken, een beetje hakken op leuke plaatjes, een beetje Auw La’s Facebookpagina beheren en vooral iedere dag een beetje bijleren.
Dit levert hem uiteindelijk heel veel beetjes op, gekoppeld aan weinig afgewerkte producten.

Axel Van Impe: Website verantwoordelijke

Axel is een losbandige student die zijn vrije tijd wel eens durft aan te vullen met wat kunstzinnigheid. Een officiële portfolio is er niet maar je kan hem wel regelmatig aantreffen tijdens de open mics. Het onderhouden van dit stukje internet is daarboven ook zijn taak, wat hij met een brede glimlach weet te vervullen.