De crew

De Auw La Crew is een groep jonge mensen verbonden aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte en daarbuiten. Elk van hen is op een eigen manier bezig met gesproken of geschreven taal, beeld of kunst. De crew kan geboekt worden voor evenementen allerhande. Zo stonden ze al op de podia van Stand & Deliver, Konkreet, Wallhala, Sens Lyrique, Stemschot’s Cyphers & Letters, Le Festival Imaginaire, De Wens Tram, ARSE, Gentslamt, protestactie MaNaMa, Straatkunstfestival Sorry Not Sorry…

Hieronder stellen we al onze crewleden even aan u voor:

Casper Burghgraeve:
Kunstwetenschapper die zijn tweede jaar in Auw La aanvangt en een specialisatie in theater en poëzie maar een breed gamma aan algemene kennis over alle takken van de kunst. Verstrooide professor die een universum op zichzelf is, één van de interessantere dieren in onze dierentuin (niet voederen!).

Lia Lotta De Boe:
Een dromerige, immer blije en krullige studente van Sint-Lucas die over een interessante tekenstijl beschikt en er steevast in slaagt om met weinig woorden veel te zeggen.

Liese Demol:
Net als Lia Lotta in Sint-Lucas ingeschreven. Bracht al op eigen houtje een eigen bundel uit, waarvan ze naast het vereiste schrijfwerk ook nog eens het bind- en kaftwerk voor eigen rekening nam.

Benjamin De Roover:

Onze voorzitter voor het academiejaar 2018-2019. Soms kniesend en koppig, maar altijd noest en zelfkritisch aan het wroeten in zijn literaire moestuin. Leest hij niet, dan schrijft hij wel. Zijn oeuvre liegt er dan ook niet om: tweemaal al als artiest bij Stofwolkcollectief, gepubliceerd geweest in Ei, De Optimist en het Gezeefde Gedicht, op de planken gestaan bij Poëzie in de Pastorie, mee geschreven aan het Filotoneel HMLT en mede-organisator van het besloten poëzie-onderonsje Salon Littéraire. Ook hij bracht al een eigen bundel in eigen beheer uit, genaamd “Koning Incognito”.

Pieter Deprez:
Deze jongeman is een autodidact pur sang met een wijde waaier aan interesses, iemand die streeft naar veel kunnen, veel weten en veel wijzer worden. Naast slampoet en filosoof kan hij ook met een basgitaar uit de voeten of even zijn kunstjes op een éénwieler komen vertonen.

Laurien Janssens:
Onze aller- allereerste Auw La-voorzitter. Haar sterke en gepassioneerde slamteksten bezorgden haar al een stek op meerdere slamaffiches, met als hoogtepunt een finaleplaats in het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam.

Jannes Lambrecht:
Wat kan deze vent niet?! Neemt heel wat werk op zich: verzamelt geregeld artiesten voor Auw La, verzorgt de posters en ontwerpt deze ook zelf. Schrijft poëzie (maar haat performen), en heeft meer dan vierhonderd van zijn gedichten op één computer staan. Naast zijn Auw La-werk houdt hij zich bezig met techno-organisatie Kamer Zes, waar hij de visuals, promo-movies en aftermovies van voorziet. Daarnaast ook lid van Oemtata en leider bij Chiro Ertvelde. Druk, druk, druk.

Sauren Renodeyn:
Een ruig uitziende kerel wiens serieuze blik al wat mensen geïntimideerd moet hebben – tot die hem zagen lachen. Brugse tekenaar die dringend eens een graphic novel moet samenstellen waarin hij zijn serieuze, sombere teksten volledig tot hun recht kan laten komen.

Kristien Spooren:
Zachte dame met een groot hart voor het Afrikaans continent. Schrijft thematisch vaak over de meest wonderlijke gebeurtenissen uit haar leven, vanuit een al even verwonderd standpunt. Via een soms prachtig naïeve insteek slaagt ze er in om ontroerende flarden tekst samen te stellen. De wereld zou vele keren mooier zijn indien we haar af en toe met de blik van Kristien zouden aanschouwen.

Anke Tilley:
Onze secretaris van dienst. Werkte met enkele andere dames van Auw La mee aan het éénmalige minimagazine “Waar zine de vrouwen?”. Twee jaar geleden ontdekte ze Auw La, als kersverse studente aan de Ugent, en bedankte ze ons na een evenement voor het aanwakkeren van haar vurige liefde voor poëzie (graag gedaan trouwens). Schrijft de meeste van haar poëtische schrijfsels vanuit eigen standpunt zonder daarbij voorspelbaar te worden.

Dries Van de Velde:
Doet hier wat aan comedy, daar wat aan poëzie, speelt elders een beetje gitaar, moddert wat aan in de hiphop en zo gaat het nog even door. Kan weinig maar doet van alles. Heeft als zelfverklaarde Nietzscheaan en ‘Patafysicus een passie voor filosofie en de Franse kunstenaar Alfred Jarry.

Loeke Vanhoutteghem:
Nog zo’n artistieke duizendpoot. Hield zich in haar jeugd bezig met dans en ook muziek, waar ze zelf een bandje aan overhield (House Of Comets). Schijnt wel een paar instrumenten de baas te kunnen en zingt en rapt meer dan behoorlijk in het Engels of haar geliefkoosde West-Vlaams. Verder houdt Loeke zich bezig met poëzie en liet ze zich ook al een paar keer betrappen op performance art (beide in samenwerking met Benjamin De Roover). Ook lid van Schoon Volk, een jongerenproject van het MSK.

Laure-Anne Vermaercke:
Oud-voorzitster van Auw La. Schrijft al heel lang poëzie, afwisselend in het Frans, Italiaans en het Nederlands. Bereikte door deze meertaligheid in 2016 zelf een publiek op een Italiaans podium tijdens haar erasmus in Bologna. Verder beschikt ze over een prima zangstem, die ze kan koppelen aan puik (akoestisch) gitaarwerk.

Igor Willems:
“Intelligente, interessante Igor”. Het zou een mooie, treffende alliteratie zijn die de filosoof in spe (hij volgt Wijsbegeerte aan de UGent) zijn voornaamste eigenschappen bundelt. Vaak de host op onze poëzie-avonden, waar hij met zijn prachtige radiostem en spontane woordkeuzes, tijdens het aan elkaar praten van de avond, al bijna ter plekke aan kunst doet. Waakt als vice-voorzitter mee over Auw La’s doen en laten in 2018-2019.

Sofie Meert:
Jongste Auw La-lid. Studente Taal- en Letterkunde aan de UGent die zich heel enthousiast toont om onze evenementen mee vorm te geven. Is zelf bezig met artistieke fotografie in haar vrije tijd.

Cindel D’hooge:
Houdt een beetje van alles, en is niet goed in alles over één onderwerp te leren. Spendeert haar tijd het liefst in andere landen, om cultuur op te snuiven en foto’s te nemen van de prachtige plekken op deze wereld. Gaat nergens naartoe zonder een notitieboekje, voor wanneer de inspiratie inslaat. Schrijft poëzie, en boeken die ze nooit afmaakt. Leeft, zoveel mogelijk.