De crew

De Auw La Crew bestaat uit jongeren gepassioneerd door het horen, lezen, schrijven en/of voorbrengen van allerhande taal- en beeldkunsten. Vaak terug te vinden in de Blandijn, alsook op diverse locaties doorheen Gent, maar evengoed misschien op jouw evenement!
Ze waren in het verleden al terug vinden bij Dans! Dichter! Dans!, Uitgelezen, Filologica-Toneel: HMLT, Waar Zine de Vrouwen?, Poetry Jam, TumultinGent, Gentse Feesten, Lichaamstaal, Woorden en Daden, Late Night Poetry,…

Dit gezegd zijnde, hier zijn onze crewleden:

Igor Willems: voorzitter

Igor Willems staat dit academiejaar aan het roer van ons schip. Al ziet hij dat zelf niet helemaal zo: Auw La als een soort coöperatieve, democratische organisatie laten draaien, dat is zijn missie. Vorige jaren was hij reeds actief als externe PR-verantwoordelijke en vice-voorzitter bij Benjamin. Met de ene hand probeert hij Auw La als safe space en toegankelijke, inclusieve community te borgen, de andere reikt hij uit naar allerhande organisaties in het Gentse: spannende samenwerkingen vind ‘ie de max. Zelf studeert hij Wijsbegeerte, schrijft sporadisch een gedicht en wel vaker eens een langere proza-uiteenzetting of politiek geladen voordracht. Oh, hij leerde de crew trouwens kennen via een mislukt literair radioprogramma van ‘m, misschien komt dat project ooit nog wel eens bovendrijven…

Anke Tilley: vice-voorzitter

Anke Tilley (1998) zal in academiejaar 2019-2020 de poging wagen om Igor te ondersteunen als vice-voorzitster. Ze leerde de crew kennen in 2016, tijdens haar eerste jaar in Gent. Het is een understatement om te zeggen dat de crew haar universitaire belevenis en – om het clichématig te mogen verwoorden – haar leven hebben vorm gegeven. Anke’s interesse voor taal en poëzie vloeit voort vanuit haar liefde voor latin dansstijlen, wat tevens haar studiekeuze heeft beïnvloed: taal – en letterkunde Engels – Spaans. Als ze zeer sporadisch (lees: once in a blue moon) de pen vastneemt is dit op een subtiele wijze terug te vinden in haar gedichten in de vorm van lijfelijke meertaligheid.

Robbe De Prins: secretaris

Robbe De Prins (1997) verloor als ingenieur in eerste instantie zijn hart aan de fysica. Het is niet veel langer dan een jaar geleden dat daar ook liefde voor poëzie – en dan vooral voor Auw La – bijkwam. In zijn boekenkast staat meer wiskunde dan poëzie en in zijn vingers zitten zowaar nog minder schrijfsels verscholen, maar in zijn woorden vind je veel bewondering voor het talent dat op onze evenementen passeert.
Robbe zal zich dit academiejaar nuttig maken als secretaris, hoewel hij naar eigen zeggen nog meer uitkijkt naar zijn rol als assistent-penningmeester aan de zijde van Liese Demol.
Nog geen kennis gemaakt met Liese? Draai dan maar eens goed aan dat grappige, kleine wieltje in de computermuis die je vasthebt!

Liese Demol: penningmeester

Liese Demol heeft een boekje bij om rekeningetjes in te kleven of om tussendoor zinnetjes op te schrijven. Als penningmeester binnen Auw La houdt ze excel-tabelletjes bij terwijl ze aan sint Lucas liever met haar handen in zachtere dingen ploetert. Textielontwerp is voor haar een onderzoek naar hoe we de dingen zacht kunnen maken: iets wat ze ook tracht te bereiken door te schrijven.
PS: achteraan in haar schriftje staan limonade-receptjes, voor kottekstavonden

Fiete Hermans: Dilemma-verantwoordelijke

Cindel D’hooge: fotograaf

Cindel neemt de kiekjes op onze Kottekst-evenementen, en dit doet ze met een glimlach. Als fotografe houdt ze zich overal wat mee bezig: fashion, evenementen, reizen, … Door haar liefde voor poëzie, draagt ze het nemen van de foto’s tijdens Kottekst nog wat extra in het hart. Naast fotografie en poëzie heeft ze een liefde voor koken, dat intussen ook reeds meerdere malen de magen van onze crew heeft gevuld.

Jannes Lambrecht: design

Jannes Lambrecht is het Auw La-circuit binnengerold als onwetende, meegenomen door Pieter Deprez.
Momenteel focust hij zich vooral op het grafisch ontwerp, maar is ook altijd te vinden voor een zijproject hier of daar.
Daarnaast houdt hij zich graag bezig met visuals, coderen, af en toe een vleugje technologie en probeert hij zijn steentje bij te dragen bij de organisaties Poemtata en Nerdlab.

Benjamin De Roover: Auw La verantwoordelijke

Benjamin De Roover zal in academiejaar 2019-2020 samen met Casper Burghgraeve de rol van sterkhouder en bolwerker van de Auw La-avonden vervullen. Benjamin heeft als vloeistof al verschillende rollen vervuld, gaande van Dilemma-verantwoordelijke tot vice-voorzitter (voor +- twee weken) om uiteindelijk door te stromen naar voorzitter in 2018-2019. Benjamin probeert een politiek geladen lont aan te wakkeren onder de Nederlandstalige poëzie, en begint er, bijgestaan door een generatie geïnteresseerden, soms zelfs aardig in te lukken. Geliefkoosde thema’s zijn de grootsteden, surveillance, lichamen in hun doen en laten, enz. Sporadisch schrijft hij ook kritieken en speelt hij de rol van dramaturg.

Casper Burghgraeve: Auw La verantwoordelijke

Casper Burghgraeve (1997), is dit academiejaar samen met Benjamin De Roover de verantwoordelijke voor het succesvol reilen en verlopen van de Auw La-avonden, en is ook een man met verschillende liefdes.
Een onmetelijk (maar dan ook wel echt abbysmaal) diepe passie voor kunst is er één van.
Voormalig de Traagste Dichter van Auw La (zelfgekozen titel), maar er begint eindelijk wat vaart en schwung in te komen.
Hij dicht over standbeeldgruis, Anne Frank, treinen, cipiers, geesten, de toekomst, vrienden en muziek.

Sofie Meert: Kottekst verantwoordelijke

Voor het tweede jaar op rij staat Sofie Meert in voor de organisatie van het maandelijkse evenement Kottekst, dit in samenwerking met Lore.

Lore Deuninck: Kottekst verantwoordelijke

Lore is student psychologie met fascinatie voor de psychoanalyse.
Voor haar is Auw La een uitstekende microscoop bij de studie naar het doorbreken van alexithymie en hier doet ze dan wat mee.
Daarnaast houdt ze zich graag bezig met beeldend werk, en kreeg ze zo o.a. de kans de muren van een Kottekst-kot te versieren. Met als indirect gevolg dat ze in het academiejaar (’19-’20) als kersvers crewlid een keertje niet de muren, maar het hele programma van Kottekst zal verzorgen, samen met Sofie.

Kristien Spooren: Werkwoordelijk verantwoordelijke

Kristien Spooren (1994) ziet eruit als een Eftelingfiguurtje (dixit Daan Janssens) en zo schrijft ze ook. Haar kleine woorden knutselen mooie beelden van een rauwe wereld. Kristien studeerde Afrikaanse talen en culturen en doctoreert in de medische antropologie. Binnen Auw La organiseert ze Werkwoordelijk, workshops rond poëzie en kwetsbaarheid. Tussen al dat denken door bakt Kristien de cakes voor Auw La en Kottekst. Misschien zit er af en toe een klein woord in.

Samira Ataei: Instagrambeheer

Deze melomaan met Perzisch bloed (23) leerde de gemütliche studentenvereniging Auw La nog geen jaar geleden kennen. Ze deelde hier voor het eerst publiekelijk haar schrijfsels. Sindsdien heeft ze al enkele keren mogen voordragen en is er reeds een eerste publicatie binnen. Net afgestudeerd wisselt ze sinds dit academiejaar de Blandijn in voor campus Aula. Ondertussen verzorgt ze als nieuw lid sinds mei de Instagrampagina en experimenteert ze hier en daar wat met fotografie en film.

Laure-Anne: PR extern

Laure-Anne Vermaercke (1996) is een Gentse dichteres die momenteel in Antwerpen woont en studeert. Ze is oud-voorzitster en nog steeds lid van Auw La, en was binnen en buiten België al op verscheidende podia te zien. Haar werk, dat ergens tussen het Nederlands, Frans, Italiaans en Engels meandert, verscheen eerder al in Dilemma en Waar Zine de Vrouwen (2017). Onlangs publiceerde ze samen met Marie Bockaert het chapbook Fear/Joy of Missing Out bij het Gentse label Marktcorruptie.

Dries Veldman: PR intern

Dries is student filosofie met een verregaande interesse in alles wat met Hegel, Nietzsche, gabber, pseudowetenschappelijke theorieën of Jarry te maken heeft.
In zijn vrije tijd stuitert hij alle kanten op: hij wil een beetje schrijven, een beetje voetballen, een beetje lezen, een beetje muziek maken, een beetje hakken op leuke plaatjes, een beetje Auw La’s Facebookpagina beheren en vooral iedere dag een beetje bijleren.
Dit levert hem uiteindelijk heel veel beetjes op, gekoppeld aan weinig afgewerkte producten.

Axel Van Impe: Website verantwoordelijke

Axel is een losbandige student die zijn vrije tijd wel eens durft aan te vullen met wat kunstzinnigheid. Een officiële portfolio is er niet maar je kan hem wel regelmatig aantreffen tijdens de open mics. Het onderhouden van dit stukje internet is daarboven ook zijn taak, wat hij met een brede glimlach weet te vervullen.

Michiel Deprez: helpend hand

Mijn naam is Michiel en ik ben geboren en getogen in Gent. Nu studeer ik archeologie aan de universiteit en hoop daar later mee in de culturele sector werk te vinden, als gids, archeoloog of leerkracht. Wat ik zo nice vind aan Auw La is dat ze met passie het beste uit ieder woord willen halen om zo zichzelf uit te drukken en om te tonen hoe schoon taal wel niet kan zijn. Tzijn schatjes.