Auw La 20/04

Wat?!? De laatste Auw La van het semester!!?!
Maar niet getreurd, we zijn weer eens in goed gezelschap, namelijk:

Veva Leye (zij/haar)
Veva Leye (1981) bewerkt de betekenaar in een onderzoek naar – altijd al in elkaar ingesloten – taal, subject, wereld. In 2017 was ze de gastschrijver van tijdschrift nY. Haar werk ontplooit zich in de eclips en spanning tussen een al te intieme gegrepenheid door de taal, onbesuisd spel en kritiek. Haar literaire debuut hap ax / le go me non (2018) bundelt een reeks stukken waarin vertrokken wordt vanuit een poëtica van materialiteit, montage, enten, associatie.

Alfred Schaffer (hij/hem)
(1973), een van de meest getalenteerde Nederlandse dichters van zijn generatie, debuteerde in 2000 met de bundel Zijn opkomst in de voorstad. Zijn tweede bundel, Dwaalgasten (2002) werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Vervolgens publiceerde hij nog Geen hand voor ogen (2004), De muziek die ons toekomt (2005), Schuim (2006 en Kooi (2008), Mens dier ding (2014) en Postuum. Een lofzang (2016). Voor zijn eerste bundel kreeg hij de Jo Peters-poëzieprijs, en vervolgens ontving hij respectievelijk nog de Hugues C. Pernath-prijs, de Ida Gerhardt-poëzieprijs en de Jan Campertprijs. In 2021 kreeg hij voor zijn bundel Wie was ik, strafregels de Herman de Coninckprijs, en nu werd hij voor zijn oeuvre gelauwerd met de P.C. Hooftprijs voor poëzie. De jury noemt zijn bundels “spitsvondig, dubbelzinnig en van een sprankelende veelstemmigheid. (…) Schaffer durft te experimenteren en ‘merkwaardige bundels’ te maken.”

Geert Buelens:
Gaat er helaas niet geraken,
maar wij brengen jullie:

Mathijs Tratsaert (hij/hem)
Mathijs Tratsaert (1992) is docent en schrijft poëzie, proza en essays. Zijn werk verscheen onder meer in nY en Deus ex Machina en online op Samplekanon en De Reactor. Hij is redacteur van het gloednieuwe Flemish Review de la Poëzie.

En niemand minder dan jijzelf! (+ OPEN MIC)

Bordtekenaar: Anniek Brugghe

Locatie: Blandijnberg 2, Auditorium Franz Cumont

Welkom vanaf 19u30!

Privacy-mededeling:
Er zullen foto’s genomen worden op het event zelf, als jij je er niet comfortabel bij voelt om tussen de beelden te verschijnen kan je ons altijd een berichtje/mail sturen of ons aanspreken op het event zelf!

Hopelijk tot dan, wij kijken er alvast naar uit!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s