Auw La 11/03

87796708_1287428154781571_5138486288680222720_o

Drie artiesten om naar te luisteren, een open mic om eventueel aan deel te nemen, cake om te kopen, foto’s waar u op kunt staan of niet.
Als u het ons lief vraagt,… Zij zijn allemaal weer van de partij. Akkoord, het is wat summier weergegeven, maar we krijgen even geen bevlogen introductietekstje uit de dichterlijke mouw geschud.
Hieronder vind je onze artiesten voor 11/03:

Els Moors (Poperinge, 1976) woont en werkt in Brussel. Haar met lof overladen poëziedebuut Er hangt een hoge lucht boven ons (Nieuw Amsterdam, 2006) werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. Van haar hand verschenen bij Nieuw Amsterdam ook de roman Het verlangen naar een eiland (2008) en de verhalenbundel Vliegtijd (2010). Bij het balanseer verscheen in 2013 de dichtbundel Liederen van een kapseizend paard, een coproductie met Nieuw Amsterdam. Deze bundel werd bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs 2015 en met de Prijs Letterkunde van de provincie West Vlaanderen. In 2015 verscheen bij Brueterich Press de naar het Duits vertaalde bundel Lieder vom pferd über Bord. Moors is ondermeer docent Creative Writing in Brussel, Antwerpen en Arnhem ArtEZ en redacteur van het literaire tijdschrift nY. Sinds 2016 is zij een van de Nederlandstalige dichters in de poule van het ambitieuze, Europese poëzieproject Versopolis.

Amo is het nieuwe project van Anke Thomassen, een jonge (20 jarige) songwriter en studente zang aan het KASK te Gent. Ze schrijft eigen songs in een sferische-jazzy-indie-melancholische-mystieke context. Sinds kort is Amo uitgebreid naar een vierkoppige liveband, bestaande uit gitarist Achilles De Raedt, bassist Mathieu Janssens en drummer Sam Goekint. Samen brengen zij songs met een unieke fluwele, maar toch ook donkere dreigende sound, die de luisteraar naar hogere sferen brengt. Op deze Auw La brengt ze een intiemere soloset, en hun facebookpagina vind je hier: https://www.facebook.com/officialAmomusic/

Asha Karami leerde in haar eerste zeven levensjaren vier talen; geen van alle beschouwt ze als haar moedertaal. Ze veranderde reeds drie keer van naam en ook haar geboortedatum is een complex verhaal. Haar poëzie is verkennend, open, intuïtief, zoekend, onderzoekend. In 2019 debuteerde ze met de bundel Godface, die recent genomineerd is voor de Herman De Coninckprijs.

Locatie: Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Blandijnberg 2, 9000 Gent

Timetable: 19:30 (doors), 20:00 (aanvang)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s