Auw La 13/02

84910015_1267620836762303_2782711432792244224_o

Nu ons weekje verlof gepasseerd is en de traantjes na de examenresultaten gedroogd, kunnen we eindelijk opnieuw een Auw La organiseren op donderdag 13/02. Dat doen we met Dean Bowen, Elsbet De Pauw en Joost Oomen. Hieronder stellen we ze wat uitgebreider aan jou voor:

Joost Oomen:
Joost Oomen (1990) is dichter en schrijver. Hij publiceerde de poëziebundels Vliegenierswonden en De stort. Joost is een begenadigd performer en trad onder andere op bij Crossing Border, Lowlands en het Gedichtenbal. Hij programmeerde voor de festivals Dichters in de Prinsentuin en Explore the North. In 2016 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij zijn chapbook De zon als hij valt, een novelle over de reis die een jongen, een meisje, een oog en een pols afleggen om samen te zijn. Joost werd geselecteerd voor Connecting Emerging Literary Artists, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers uit zes Europese landen. In 2018 nam hij deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman en aan een derde dichtbundel. In 2020 verschijnt zijn chapbook in vertaling bij de Italiaanse uitgeverij Tunué

Dean Bowen:
.deanbowen (1984) is dichter en performer. Hij publiceerde eerder op Samplekanon en Hard//Hoofd, in onder andere nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen, en verwierf faam op vele binnenlandse en internationale podia om zijn buitengewoon bezielde voordracht. In 2015 won hij de Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie en eerder dit jaar leverde zijn debuut hem een nominatie op voor de C. Buddinghprijs voor het beste debuut. Als schrijver is hij vooral bezig de dynamiek van de samengestelde identiteit te onderzoeken en hoe deze zich verhoudt ten opzichte van zowel een politieke als een maatschappelijke positionering. Hiervoor zet hij het gedicht in als instrument en als een democratische ruimte om die meerstemmigheid te kunnen vangen. Sinds 2019 is hij stadsdichter van Rotterdam.

Elsbet De Pauw:
Elsbet De Pauw (1998) studeert taal- en letterkunde in Gent en schrijft poëzie. Ze won dit jaar de voorronde van Write Now! in Gent met haar gedichten en droeg al eerder voor op Kottekst.

+ OPEN MIC

Locatie: Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Blandijnberg 2, 9000 Gent

Timetable: 19:30 (doors), 20:00 (aanvang)
betreffende pri pro privacy:
Wij hebben ook zo van die klik klak cameraatjes die jullie fi fa fotograferen en dan jullie gezichtjes op onze facebookpagina zwo zwa zwieren. Heb je dit liever niet? Kom het ons zi za zeggen en we zorgen ervoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s