Waar Zine de Vrouwen?

WZDV

Waar Zine de Vrouwen is back!

Wat zijn de gemeenschappelijke pijlers in de emancipatiestrijd omtrent gender, seksualiteit en non-binariteit? En waar zitten de verschillen? In een project van Auw La, Minus One en Girls go BOOM gaan Joline Vermeulen, Emerald Liu, Julie Boone, Fiete Hermans, Josefien Cornette, Dario Rens, Rosie De Cordier, Anke Heyerick en Lynn Verrydt op zoek naar een creatief antwoord. Ver weg van de ivoren toren experimenteren ze met tekst en beeld vanuit het verlangen om verbindend te werken.

Op dinsdag 9 april presenteren we de DIY! publicatie in Vooruit. Voor deze avond nodigen we ook een aantal interessante literaire stemmen uit. Iedereen is welkom om te komen lezen, kijken of luisteren. Na het gratis toonmoment neem je de zine voor €3 mee naar huis. Zeker zijn van je exemplaar? Stuur een mailtje naar auwlagent@gmail.com.

Waar Zine de Vrouwen is een samenwerking tussen Auw La, Minus One en Girls Go BOOM met de steun van Alles Kan en Kunstencentrum Vooruit.

Deze interessante literaire stemmen zijn de volgende:

Mia You was born in South Korea, raised in the United States, and currently lives in the Netherlands. She is the author of I, Too, Dislike It (1913 Press, 2016) and Objective Practice (Achiote Press, 2007), and she teaches English literature at the Universiteit Utrecht. Her writing has appeared in Artforum, the Boston Review, The Hairpin, Jacket2 and the Los Angeles Review of Books, among others.

Soe Nsuki is een energieke spring-in-‘t-veld. B-girl, HipHop dj, comedian en journaliste bij Charlie. Een duizendpoot vol positieve vibes. Naast het podium is zij ook te zien op televisie (o.a. in De Slimste Mens, Weg Zijn Wij, …) en vanaf voorjaar 2019 heeft zij ook een eigen programma op de zender Eén.

MONOMONO. In Antwerpen houdt zich sinds enkele jaren een elektronisch wonderkind schuil, en het heet MONOMONO. Ontsproten aan de muzikale breinen van Hester Bolle (Hester Min Eén, Oaktree) en Anne van de Star (Anne van de Star) wil MONOMONO een brug slaan tussen akoestische klanken en elektronische beats en samples. Daarvoor vertrekken de muzikantes vaak vanuit sounddesigns en field recordings en bouwen ze laag per laag aan hun dynamische, broeierige composities.

+Voordrachten uit de zine 

+OPEN MIC

Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Timetable: 19:30 (deuren), 20:00 (aanvang)

FREE ENTRANCE, mits inschrijving:  https://apps.ticketmatic.com/widgets/vooruit/addtickets?event=642193816106#!/addtickets

Artwork en logo: Zoë Verstraete

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s